Fejkat dagsljus

Ansiktet är snustorrt och bränner varje gång jag blinkar. Vid varje blinkning rinner tårarna som en duggregn en torsdag eftermiddag och rullgardinerna till själen vill trilla ner. Likt en kamera som inte lyckas hitta fokus, rullar ögonen fram och tillbaka. Kroppen känns tung och sliten efter en lång natt med lite sömn, som den glupska vargen som fått sin mage fylld med sten. Vill vila. Vill sova.

Efter att ha stirrat på två fyrkantig lådor med fejkat dagsljus när sol skiner vackert utanför får en att undra vad man håller på med. Varför inte sitta ute och suga i sig all D-vitamin som går att få tag på efter den långa vintern? Istället sitter jag inne i ett kallt hörn med mina fyrkantiga lådor med fejkat dagsljus pryda med gula post-it lappar med namn på människor jag inte känner och ett knappande ljud från höger och vänster som ger en fler hjärnspöken än vanligt. In och ut springer folk som hönor. Kackel kackel kackel. Tröttheten tog över redan innan jag vaknade, som en zombie driven av pengar sitter jag här med vad som för tillfället känns som meningslösa sysslor. Efter fyra icke fungerande koppar svart gift innan klockan slagit förmiddagsfika ska man förbi en dörr tung som bly och en trappa vars steg känns som de aldrig tar slut för att hämta en till icke fungerande kopp med svart gift. Fem koppar, tio koppar, hundrafemtiosju koppar. Vem vet hur mycket man kan trycka i sig.

Sittande på min karusell snurrar jag lätt fram och tillbaka med blicken fäst i taket. Det stör mig att en av de fyra taklamporna sitter horisontellt istället för vertikalt. Undra vilken idiot det var som satt upp den. Ljudet från bilarna utanför och min grannes knapptryckningar bildar en harmonisk melodi. Då och då kommer oväntade inslag av ringande telefoner och den arbetande skrivaren – en modern vaggvisa.

fröken hallqvist

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s