Enkelt med långkok

Enkel pulled beef

image

Pulled beef

Ca 500g nötgrytbitar
1,5 l vatten
2 msk tomatpuré
2 st buljongtärningar
2 krm chillikrydda
2 msk vitlökskrydda
1 purjolök
2 st lagerblad

Sås

3-4 msk flytande honung
2-3 msk japans soja
Maizena

Häll upp vatten i en kastrull, hacka purjolöken och häll i alla ingredienser i vattnet. När det börjar koka lägg i köttet, sänk värmen till hälften av vad du hade (exempel från 6 till 3) och lägg på ett lock på sniskan.

När 4 timmar gått plocka ur köttet, riv sönder det och ställ det i ugnen (låg temperatur) under tiden såsen tillagas. Sila sedan vätskan i en ren kastrull. Häll i honung och soja. Låt det koka på låg temperatur i 45 minuter. Häll i maizena efter hur tjock du vill ha såsen (den ska vara ganska lös).

Häll sedan såsen över köttet och blanda, se till att inte dränka köttet i sås, utan lagom så det har nått att gotta sig i. Serveras med sallad.

Sallad

Bistrosallad
Plommontomater
Röd paprika
Kikärtor
Fetaost
Mozzarella
Avokado

fröken hallqvist

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s